Stand van zaken Makenaproject

Stand van zaken 2017- 2018

De Waterwilg sponsort op dit moment nog 2 meisjes/vrouwen:

Maria Peter
heeft  de 2 jarige ECDE opleiding voor het certificaat afgerond en is gestart met het vervolg traject een 2 jarige opleiding voor het behalen van het diploma, zij woont in het Girlshostel bij de Gandaschool. Het is voor haar een leer-werktraject. 
Nkuwasha Hamisi
Zij heeft haar certificaat en diploma ECDE behaald en is in afwachting van een betaalde baan. Zij ontvangt zolang nog wel een maandelijkse bijdrage van € 35,00 Nkuwasha is vertrokken bij de Ganda primary school en werkt nu op onze andere sponsor school, de Dzombo Primary.

Eunice Peter Jackline Nzuki en Funguni Omar staan niet meer in het overzicht. Zij hebben nu een betaalde baan.Naast Amina Mwishahame, Grace Tsuma, Khadija Charles en Claris Daniel, die dankzij sponsoring van de middelbare school en de vervolg opleiding via het Makena project ook een betaalde baan hebben

De leerlingen van de groepen 8 schooljaar 2017-2018 gaan geld inzamelen voor de vervolgopleiding.

De foundation, waarbij gesponsorde jongeren een maandelijkse bijdrage doneren is sinds maart 2016 een feit. De doel van de foundation; met de inleg/sponsoring vanuit Kenia zelf een jongere sponsoren, zodat een VO traject mogelijk is en een vervolgopleiding. Het Makenaproject is voor de leerlingen geen verplichting. Zij maken zelf de keuze of zij een sponsoractiviteit willen opzetten.

De klas gaat door middel van projecten, die binnen hun leerstof passen acties uitzetten om dit mogelijk te maken. De school blijft echter verantwoordelijk voor de realisatie van het bedrag.

Een bijzondere actie om geld bijeen te brengen is  de Makena markt tijdens de cultuur markt in Pijnacker en het Makena concert. Leerlingen van de groepen 8 laten hun zang-, dans-, muziek- en acteerkunsten zien in de zaal van CulturA, theaterzaal van Nootdorp in de Dorpsstraat. De entree is daarbij gratis, de donatie voor het Makena project vindt plaats op vrijwillige basis.

Specifiek is daarnaast de sponsoring door een ouderpaar van een tweeling Martha en Esther Peter. De tweeling is verhuist van Primary school, zij gaan niet meer naar de Ganda Primary school, maar naar de Mwangwei primary school. Een school dichter in de buurt van hun huis en makkelijker tijdens het regenseizoen te bereiken.

Sponsorrekening:

IBAN: NL 53 ABNA 0572 9797 70 Lucas Onderwijs inzake De Waterwilg Makena project.