Busara Project

Busara betekent;
Wijsheid, (getalenteerde jongens )
Jongens die gesponsord worden en ondersteuning krijgen.

De leerlingen en ouders hebben aangegeven, dat zij ook graag e.e.a. wilden betekenen voor jongens. Schooljaar 2015-2016 zijn wij daarom gestart met het Busara project. Busara betekent wijsheid en jongens met een sponsorschap. Dit project houdt in, dat er nu ook jongens gesponsord gaan worden.

Na een oproep in de nieuwsbrief was het mogelijk om de 4 jongens te gaan ondersteunen;

Chedrack Chombo
Chirunga Mwambati
Dalmas Lewa
Nicholas Chikophe

 

 

Getalenteerde jongens komend van een primary school in Kenia. Bij voorkeur de sponsorscholen van De Waterwilg in Kenia. Met daarbij een goede score van KCPE en geselecteerd door de school, de gemeenschap en het oudercomité. Zij kunnen hun middelbare school dankzij sponsoring starten. De sponsor staat garant voor dit traject

 

Samuel Nyawa

Op 25 maart is Samuel Nyawa, een van de getalenteerde jongens tijdens een voetbalwedstrijd noodlottig terecht gekomen op zijn hoofd en is overleden. Hij zat in form 2 van de Kinango Secondary school. Een getalenteerde leerling. Op 31 maart heeft de begrafenis plaatsgevonden. Om een begrafenis mogelijk te maken vinden er donaties plaats. Kwale County heeft daarbij water gedoneerd, de familie doneert een koe, de Kinango secondary school heeft rijst gedoneerd. Ook vanuit het Busara project heeft De Waterwilg gedoneerd nl. een zak rijst van 25 kg. En een zak zout. Dit op suggestie van Samson Ndegwa de vertegenwoordiger in Kenia.

Lees meer over de stand van zaken van het Busara project >